香港睇醫生網首頁
[ 會員#20484 ] yoyo

究竟係咩問題

病患者男 - 31歲

呢四年一直有怪病,我平時身體都好正常,但有時有怪病發作,發作時左邊大腿同小腿同成隻手都有痺麻感既問題,有時左邊成隻腳同連行唔行唔到,郁唔到。同有口痺既情況,口係開唔到口。有時一日發作2至3次,一係成日發作8-10次,一係就無,,時間5分鐘到30分鐘之前發作完就無事。同埋腳同腳底會酸痛既感覺到。

我一直都有睇公立醫院老人及內科醫院一都當我係一開始腦科,依家一直有幫我做磁力共振,但都查唔到有咩問題。

我由細到大我頸一直都有一種比扯住既應覺,同埋好緊。

而且我發覺我成日一做完劇烈運動都會立即發作。
係上星期,我游完水,之後我就唔舒服。都keep 住痺痺地,郁唔到之間一直發作。之後我就一直都keep住麻痺感,無退過,仲成日發作,郁唔到。到急症仍然同幫我心口照xray同振力共振都check唔到有問題。呢幾日情況仍然都係無變好。

究竟我係咩問題,呢個情況而且困擾左我好耐,依家仲惡發感
你好!謝謝提問。這情況需要進一步詳細問診和檢查,才比較容易判斷。謝謝!
以上資料只供參考,不能作診症用途,
請與家庭醫生查詢並作出適合治療。
如有身體不適請即求診,切勿延誤治療。
若資料有所漏誤,本網及相關資料提供者恕不負責。



Copyright©2019 www.seedoctor.com.hk
All rights reserved