香港睇醫生網首頁
梁淑德醫生

梁淑德醫生

Dr LIANG SHUK TAK

註冊專科:
[ 婦產科 ]
Tel:
2521 5196
專業資格:
加拿大Nova Scotia Med Bd內外科醫學執照 1975
加拿大皇家外科醫學院婦產科院士 1978
香港婦產科學院院士 1992
香港醫學專科學院院士 (婦產科) 1993
提供醫療程序及手術:

其他資料:
收費:

緊急服務:
診症時間:
敬請預約
使用醫院或其他服務診所:
診所以外提供的服務:


  # 26776
報告:
• 診症日期 : 2017年2月--
• 求診目的 : 生育問題
• 診金收費 : ~ $ 50000
• 輪候時間 : 需預約準時
• 選尋原因 : 再度光顧
總評 1 / 10
專業態度 :
 1
對症下藥 :
 1
診金合理 :
 1

梁淑德醫生-尋醫經歷詳述:

當日我陣痛見紅入醫院,大約兩個鐘左右,開咗兩三度,跟住姑娘入嚟同我講話醫生下午有嘢做,現在幫我打催生,我即時拒絕!當時醫生係遙控叫姑娘打,冇睇我當時情況。我唔肯打催生,跟住醫生打電話俾我,同我講佢就下午有事要做(原來係學書法),叫我一係選擇打冇痛或催生,佢就可以幫我接生,否則佢就要搵註院醫生幫我。然後我同佢講我兩樣都唔㨂!我要自然地生個BB,同姑娘講搵註院醫生!點知隔咗一陣,尼位梁X德醫生怒氣匆匆走入嚟「叫我名XXX,我為你推曬D Booking,我依家要加你錢!講左三次」試問一個經歷緊十級痛楚嘅產婦如何反抗??
我當時已經冇力同佢爭論。
跟住佢即時叫姑娘幫我人手穿羊水!
中途入嚟 睇我每次都會鬧我,姑娘都睇唔過眼 (叫我生仔 唔好理佢!!)
中途我同佢講 我好急大便,佢冇理我 行出門口大大聲聲講 「佢話好急大便喎」但冇人幫我放大便!(最終我連大便生BB出嚟,BB惹到大腸桿菌)

兩點幾嘅時候 佢望住個鐘同我講 「我四點半一定要走,你打唔打催生」?D姑娘同我講,我令到醫生好嬲!
當時情況下,冇得㨂,只能打!
跟住到聯針,我每一下都好痛,本能反應就係縮,跟住又係一路俾佢鬧!

第日巡房,姑娘叫我瞓上床檢查,跟住醫生黑口黑面話「唔使啦,行得走得」冇幫我檢查,就走左!

我生完之後成日發夢係產房點樣俾佢鬧點樣俾佢威脅下打催生,情緒成日因為呢件事而不穩!一個醫生為咗自己要去學畫畫而咁樣去對待產婦 大家仲夠唔夠膽去睇佢!!

梁淑德收費係天價 順產接生費7萬 比其他醫生貴一倍 但醫德衰到冇人有!!

簡評:
個人觀感- 態度有失、醫德有損
經歷過程- 醫護之語調態度令人無所適從
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

  # 26456
報告:
• 診症日期 : 2003年2月4日
• 求診目的 : 專科治療
• 診金收費 : ~ $ 50000
• 輪候時間 : 需預約準時
• 選尋原因 : 初次光顧
總評 1 / 10
專業態度 :
 1
對症下藥 :
 1
診金合理 :
 1

梁淑德醫生-尋醫經歷詳述:

if you opt for natural delivery of baby via your vagina, you need to be prepared that this so called " reputable" doctor loves to use least 2 mega doses of 催生針,loves using baby-head high pressure SUCTION METHOD to suck out your baby hesd from your vagina to spend up your desired natural delivery baby process!
so, after stitching your vagina long wound after delivery of your baby, this doctor will tell you your vagina is nicely stitched! however, when your husband divorced you, you will then realize how big gap this vagina healed wound is! no more pennis satisfaction for a man
don't feel devastated when you found out your baby shall turn out to be an autistic boy or girl! Blame yourself why you are not the celebrity 's mega rich people's wife or daughte!

簡評:
個人觀感- 態度有失、醫德有損
經歷過程- 診証時間極其急趕,快來快去
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

  # 25090
報告:
• 診症日期 : 2017年1月9日
• 求診目的 : 婦科疾病 孕婦
• 診金收費 : ~ $ 50000
• 輪候時間 : 需預約等候片刻
• 選尋原因 : 光顧多年
總評 1 / 10
專業態度 :
 1
對症下藥 :
 1
診金合理 :
 1

梁淑德醫生-尋醫經歷詳述:

一個勁冇醫德嘅婦產科醫生!因為自己要去學畫畫定書法!而要逼我打催生針生產去遷就佢時間,我唔願意打,佢就話搵其他醫生幫我接生。我就話好,點知突然間佢又嚟咗,一入產房第一句就係(我為咗你推曬D Booking,依家要加你錢)試問一個經歷緊十級痛楚嘅產婦如何反抗??仲要俾佢不停鬧!隔一陣又走入嚟 同我講我幾多點要走 然後又叫我打催生又被鬧!!搵佢順產已經係七萬元接生費,收得咁貴,仲要咁冇品咁去對個產婦!我生完之後成日發夢係產房點樣俾佢鬧點樣俾佢威脅下打催生,一個醫生為咗自己要去學畫畫而咁樣去對待產婦 大家仲夠唔夠膽去睇佢!!
簡評:
個人觀感- 醫術精湛、鉅細無遺
經歷過程- 診証時間極其急趕,快來快去
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

Copyright©2019 www.seedoctor.com.hk
All rights reserved