香港睇醫生網首頁

陳思詠醫生

Dr CHAN SZE WING

註冊專科:
[ 牙科 ]
Tel:
28542212
專業資格:
香港大學牙醫學士
提供醫療程序及手術:

其他資料:
收費:
診症時間:
星期一: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 7:30 pm
星期二: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 7:30 pm
星期三: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 7:30 pm
星期四: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 7:30 pm
星期五: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 7:30 pm
星期六: 10:00 am - 1:00 pm , 2:30 pm - 6:30 pm
星期日: 休息
公眾假期: 休息
使用醫院或其他服務診所:
診所以外提供的服務:


  # 26515
報告:
• 診症日期 : 2018年8月6日
• 求診目的 : 專科治療 剝牙
• 診金收費 : ~ $ 600
• 輪候時間 : 需預約等候片刻
• 選尋原因 : 初次光顧
總評 1 / 10
專業態度 :
 1
對症下藥 :
 1
診金合理 :
 1

陳思詠醫生-尋醫經歷詳述:

千萬不要去康齒剝牙!!!陳思詠醫生濫收費用!!!

本人本身已參加了公司計劃,包埋普通剝牙及X光。打去BK時間果陣,職員有提及有機會會有額外收費,但要根據當時牙醫報價為準。

我係需要剝乳齒,剝左牙之後,陳醫生話不用收費,之後照X光發現留有牙腳要再剝。但陳醫生當時並沒有清楚地講明要多少收額外費用,只是有講過會收幾百蚊當飲荼錢,亦沒有再三問我是否以$950剝埋牙腳,就直接幫我剝。

首先,我係聽唔到陳醫生的報價,所以我沒有給予回應,而陳醫生就當我係同意以$950剝牙腳,剝完後才告訴我要收900幾蚊!!!

不論價錢多少,佢為左趕時間盡快做下一個客人,而沒有得到我同意就幫我剝左,亦沒有confirm我係知道要收$950,事後才話有額外收費,而且收得咁貴,實在非常不合理!!!

然而陳醫生仍覺得自己的處理沒有問題,仲話自己有講過價錢。試諗下本身我剝牙係免費既,如果有聽到要收$950剝牙腳,我係絕對不會同意!!更何況收費十分不合理,簡直係想屈我俾錢!!!我隻乳齒本身已經甩甩地,又不用開刀,我不知道為何要收咁貴。

如果係光明正大做生意,報價清清楚楚既,我係唔會覺得有咩問題。如果係聽唔到我回應,問多句再向我confirm下有額外收費,又不會用好多時間,康齒咁大間公司既牙醫咁樣收費,實在令我非常失望氣憤!!

最後,陳醫生仲要收我$570先肯俾我走,我當買個教訓,奉勸各位睇牙醫之前要問清楚收費,最好錄音以保障自己利益。


簡評:
個人觀感- 態度有失、醫德有損
經歷過程- 診証時間極其急趕,快來快去
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

Copyright©2019 www.seedoctor.com.hk
All rights reserved