香港睇醫生網首頁
醫療劵

陳成增醫生

Dr CHAN SING TSANG STEPHEN

註冊專科:
[ 普通科 ]
Tel:
24143318
專業資格:
澳洲新南威爾斯大學內外全科醫學士 1984
提供醫療程序及手術:

其他資料:
收費:
診症時間:
使用醫院或其他服務診所:
診所以外提供的服務:


  # 18102
報告:
• 診症日期 : 2013年----
• 求診目的 : 傷風感冒
• 診金收費 : ~ $ 300
• 輪候時間 : 不設預約等候2小時
• 選尋原因 : 光顧多年
總評 6.6 / 10
專業態度 :
 8
對症下藥 :
 7
診金合理 :
 5

陳成增醫生-尋醫經歷詳述:

最主要想講下護士,我總共連續睇左3次醫生,第一次因為佢診所休息所以去左第二間,第2,3次睇,睇完之後叫姑娘俾醫生紙,當時諗住拎兩日,以防萬一,點知個姑娘話一定要每日落去拎一日,唔可以連續寫病假,好喇,由佢先,因為真係病到死死下,點知佢兩次俾d藥我全部有睡意成分,我每次食完佢d藥都要昏睡咁制,試問仲點日日落街拎醫生紙請假?
之後食哂d藥病好喇,打電話問個姑娘,講返呢個情況,個姑娘就話,得架啦,你拎返個兩張假紙幫你補返哂上去啦,跟手cut埋線,到我落到診所,佢就話唔可以咁加病假架喎,一定要日日落黎拎,我話我都病到死死下,你d藥又全部係眼瞓藥,我點日日落黎呀,日日落得黎拎假紙都唔會真係病啦,梗可況我係食哂d藥都立即再落黎睇多次啦,你又要比3日藥我,又要全睡意,點解唔可以補假紙先?,跟住佢講最激嬲我嘅一句話就係,俾3日藥你唔係要食哂架嘛,你要返工咁d藥可以唔食架嘛。 我打左個突囉,我話唔食藥我睇醫生黎做咩呀?無野呀?,佢之後先話最多幫我加兩日假。

如果佢唔係講左句咁嘅説話,我都唔會咁嬲,睇醫生d藥可以唔食,我真係第一次聽囉,痴線,雖然係由細睇呢個醫生大,但我唔會再返去睇去囉,
簡評:
個人觀感- 健談友善、感覺良好
經歷過程- 醫護之語調態度令人無所適從
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

Copyright©2019 www.seedoctor.com.hk
All rights reserved