香港睇醫生網首頁

陳冠章醫生

Dr CHAN, STANLEY KOON CHEUNG

註冊專科:
[ 牙科 ]
Tel:
2522 7018
專業資格:
BACHELOR OF DENTAL SURGERY OF THE UNIVERSITY OF SHEFFIELD
提供醫療程序及手術:

其他資料:
收費:
診症時間:
敬請預約
使用醫院或其他服務診所:
診所以外提供的服務:


  # 31388
報告:
• 診症日期 : 2020年9月22日
• 求診目的 : 專科治療 箍牙
• 診金收費 : ~ $ 1500
• 輪候時間 : 需預約準時
• 選尋原因 : 其他網絡途徑
總評 4.3 / 10
專業態度 :
 1
對症下藥 :
 2
診金合理 :
 10

陳冠章醫生-尋醫經歷詳述:

該醫生人品有問題,不僅在檢查過程中多次表達了對我母語的歧視,並且在大約十分鐘的檢查過程中兩次不明原因的離開診室,另外這個醫生曾在多年前在蘭桂坊猥褻過一名女生,大家千萬不要來這裡看牙齒特別是女孩子!這裡附上他猥褻女生並當場認罪的新聞鏈接,希望各位女患者一定要小心這個醫生。
https://hk.appledaily.com/local/20040716/3V42ZQE3NPKGXUCR2CD7QMOZYM/

簡評:
個人觀感- 態度有失、醫德有損
經歷過程- 醫護之語調態度令人無所適從
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

  # 31327
報告:
• 診症日期 : 2020年9月8日
• 求診目的 : -- 杜牙根
• 診金收費 : ~ $ -
• 輪候時間 : 需預約等候片刻
• 選尋原因 : 隨機方便嘗試
總評 2 / 10
專業態度 :
 2
對症下藥 :
 2
診金合理 :
 2

陳冠章醫生-尋醫經歷詳述:

成件事好離譜,所以先特別上黎網站留言,要警惕其他客人!
我屋企人去睇陳醫生,主要因為好耐以前有人介紹過,咁就預約左,需要杜牙根/洗牙/補牙等。第一次睇症陳醫生先補牙,打完麻醉無感覺,屋企人無經驗,覺得無痛補牙幾好,番到黎麻醉退症覺得好痛,一問之下原來無俾止痛藥,咁自己食下paracetamol,都唔係大問題。
第二次再去睇陳醫生,因為屋企人第一次已經全額俾左差唔多十萬book定杜牙根 ,首先杜牙根呢件咁痛既事,都竟然要出聲叫醫生俾止痛藥佢先俾!全程無提到有咩注意事項、無影相record;屋企人杜完牙根果幾日頭好痛,我相信係杜完牙根既副作用,但非常可能係整親d神經線!
第三次亦係最後一次,都係因為全額已付逼於無奈再去搵陳醫生,今次係洗牙,suppose係最基本既牙醫要做既動作。屋企人眼睇唔清楚,但都見到洗牙過程吸口水都細多血,好,或者每個病人血小板唔同易d出血,但係番到屋企檢查番先發現洗完好似無洗過咁手!依舊好多黑褐色既牙漬!
究竟呢位陳醫生有咩係做得合格?
(ps. 屋企人話陳醫生有相當多既外藉病人,明明到左預約時間都俾其它病人插隊先;我唔想多揣測佢有無一視同仁,但專業知識同技術方面一定係值得商榷!)
簡評:
個人觀感- 診效不顯、收費不稱
經歷過程- 診証時間極其急趕,快來快去
推介意見- 本人絕對不會再作光顧

Copyright©2020 www.seedoctor.com.hk
All rights reserved